Bensinstation

12an Mack är en bensinstation som erbjuder både biltvätt, verkstad, släputhyrning och butik. Hos oss hittar du ett brett sortiment både när det gäller produkter och tjänster. Vi är den vänliga macken med den personliga servicen!

Vår historia

Fram till 2009 låg det en OK-mack på Hultgrensgatan 12, men under hösten det året lades den ut till försäljning. Det var många som var intresserade av att ta över bensinmacken. Efter en rad möten mellan OKQ8 och den dåvarande ägaren kunde Mikael och Bitte (son och mor) förverkliga sina drömmar och köpa macken. Verksamheten bytte namn til OK12an – den vänliga macken. I början av januari 2010 tog vi över bensinstationen och fick ett varmt mottagande av alla kunder.

2011 nominerades vår mack till årets bensinstation i Sverige och hamnade på topp 10.

2012 valdes Mikael och Bitte till årets ledare inom OKQ8.

2015 valdes vi till årets företagare.

Tiden går fort och 2020 firar vi 10-års jubileum! Vi ser framemot att få fortsätta hjälpa våra kunder och vår förhoppning är att att de kommande åren blir lika framgångsrika som de tidigare. 12an Mack strävar alltid efter att öka kvaliteten på både produktsortiment och på vår service. Vi bryr oss om våra kunder.

Bensinstation – kuriosa

En bensinstation är en anläggning där det sker försäljning av fordonsbränsle. Stationen har vanligtvis en butik där det säljs dagligvaror i nära anslutning. Det förekommer även att man kombinerar bensinmacken med en biltvätt eller en fordonsverkstad.

Själva ordet mack har sitt ursprung i det svenska verkstadsföretaget Mack som var en kedja av automatbensinstationer. En bensinstation kan även kallas för bensinmack eller för mack. På den svenska västkusten kallas bensinstationer även för tapp, bensintapp eller för tappstation.

Försäljningen av bensin i Sverige började som en sidoverksamhet till annan varuförsäljning men kom med tiden att bli självständig. Man tror att den första svenska bensinstationen öppnades 1902. Båtmacken Gulf i Vaxholm är den äldsta fortfarande aktiva och bemannade bensinstationen i Sverige.

bensinstation köping